Close

10RUNNING in Belgrade

10 RUNNING je jedinstven program pripreme 10 trkača za svoju prvu istrčanu trku ili novi lični rekord na Beogradskom maratonu koji se održava 28. aprila 2024. godine.

Sa trkačima će od testiranja  raditi visoko stručan tim trenera i nutricionista: Ivan Čurović, Igor Čurović i Sloba Đedović .

Možete da se prijavite na 10RUNNING program i Vi koji želite da vežbate ali ne i da učestvujete na trkama. 

Trkači se pri online prijavljivanju opredeljuju za svoj lični cilj priprema (lični rekord, istrčati trku solidnim tempom, samo istrčati trku, treniranje sa ciljem mršavljenja bez učešća u trci, rekreativno treniranje) a trenerski tim će im posebno modifikovati program i savetovati ih po pitanju treninga i ishrane.

Program obuhvata (osim ličnog savetovanja i svakodnevne komunikacije na temu programa vežbi, ishrane, motivacije, tehnike trčanja i sl.) četiri treninga nedeljno i to:

  • Aerobrno-anaerobni trening koji obuhvata kapilarizaciju* mišića, opštu izdržljivost, lokalnu izdržljivost, izdržljivost u snazi i aktivno rastezanje održavaće se sredom u 20h,
  • trening tonizacije, snage mišića i jačine (izometrija), propriocepcije* i pasivnog rastezanja subotom u 10h,
  • Dva treninga planskog trčanja dužine ili dužine sa intervalima trkači će tokom nedelje odrađivati samostalno.

Svi treninzi se održavaju u našim prostorijama u okviru DKC Majdan (Kozjačka 3-5) koje su potpuno opremljene svlačionicom, ormarićima, tuševima i dr. Trčimo u Hajd parku koji se nalazi pored centra.

  RUNNING nutricionista je trkačima na raspolaganju za konsultacije u vezi režima ishrane dok za sedmicu pred samu trku trkači dobijaju program ishrane po obrocima.

Naknada* za 10RUNNING program iznosi 4500 dinara mesečno i ne uključuje kotizaciju za učešće na trkama.  Prijave za program priprema se vrše putem ONLINE prijave.

Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese: info@running.rs ili posetite www.running.rs.
Požurite i prijavite se!

**Uplate naknada za program priprema se vrše na račun kluba kod Unicreditbank br: 170-0030016763001-26
Primalac: Atletski Klub RUNNING Nušićeva 6, Beograd
Naznaka: Naknada za članstvo i 10RUNNING program priprema

* Propriocepcija je sposobnost svesnog ili nesvesnog prepoznavanja položaja sopstvenog tela u prostoru. Propriocepcija štiti zglobove od prekomernih i nepravilnih pokreta koji dovode do nastanka povrede. Predstavlja sistem ravnotežnih vežbi koje se izvode na nestabilnim površinama (lopte, ploče). Osnovni princip na kojem su vežbe zasnovane je stimulacija održavanja ravnoteže u različitim položajima ili pri različitim pokretima. Propriocepcija se koristi u rehabilitaciji povrede ali i u pevenciji nastanka povrede. Efekti proprioceptivnog treninga su: pojačavanje kinestetičkog osećaja položaja tela i delova tela u prostoru, povećanje amplitude pokreta u zglobovima, unapređenje ravnoteže, jačanje ligamentarno-tetivnog aparata.

*Kapilarizacija ili  težinski trening visokog intenziteta (TTVI), je jedna od najpoznatijih modifikacija klasičnog težinskog treninga u cilju gubljenja masti. Ima značajnu ulogu u ubrzavanju bazalnog metabolizma, poboljšavanju aerobnog kapaciteta i sagorevanja samih kalorija. Kada vežbate ovom težinskom metodom, izvodite nekoliko različitih vežbi zajedno (tzv. superserije) određenim brojem ponavljanja, određeno vreme, bez odmora.

© 2024 RUNNING | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.