Close

Kids School of RUNNING

U saradnji sa DKC Majdan i Opštinom Savski venac, atletski klub RUNNING započeo je 2013. godine koncept rekreativnog vežbanja pod nazivom Kids School of RUNNING prilagođen deci mlađeg školskog uzrasta od 6 do 10 godina kojoj je fizička aktivnost neophodna za pravilan razvoj motoričkih, bioloških i intelektualnih sposobnosti.

Fizičko vaspitanje je značajan deo opšteg vaspitanja. Ukoliko je dete mlađe, utoliko je i uloga fizičkog vaspitanja veća i značajnija. Razvijanje navike kod dece da se bave telesnim vežbanjem, radi čuvanja zdravlja  i kao korisno ispunjavanje slobodnog vremena, stiče se u detinjstvu sistematskim i kontinuiranim bavljenjem fizičkom aktivnošću. Ujedno se i stiče sposobnost pravilnog držanja tela, veštog upravljanja istim, sticanja kretnih znanja i razvijanja motoričkih sposobnosti (snage, brzine, izdržljivosti, koordinacije, ravnoteže, gipkosti).

U okviru Majdanove školice sporta program  Kids school of RUNNING od 1. oktobra realizovaćemo: subotom od 15 časova i nedeljom od 12 časova u Dečijem kulturnom centru Majdan (Kozjačka 3-5).
Sa decom, pored iskusnog trenera Nemanje, na inovativan i zanimljiv način, kroz kreativne radionice, radi i nutricionista-dietetičar kako bi se kod dece podstakao razvoj svesti o zdravoj ishrani.

Želja nam je da kroz ovakve programe a kroz igru i druženje vannastavna fizička aktivnost postane najomiljenija dečija obaveza, a kasnije, izgrađen aktivan životni stil kao obaveza koja se podrazumeva i neguje kroz život.

Prijavni formular preuzmite OVDE. Potpisan I skeniran nam pošaljite na e-mail adresu: info@running.rs ili propeler@dkcmajdan.org.rs.

 

 

© 2024 RUNNING | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.