Close

Predlozi zdravih užina za trkače

Sjajna stvar u vezi sa trčanjem je što povremeno možete da se častite omiljenom hranom, a da ne razmišljate mnogo o kalorijama koje ste uneli. Ipak, kako biste se što bolje osećali i još bolje trčali, važno je kakve namirnice birate, a to uključuje i užinu. Pripremili smo Vam pet predloga nama omiljenih zdravih užina, koje su ukusne i zasitne u isto vreme.

 

1. Kriške jabuke sa kikiriki puterom i cimetom

Jabuke su odličan izbor užine, ali kada im dodate malo kikiriki putera i cimeta, dobijate i jednu od najukusnijih užina, koja je uz to izvor dobrih masti i proteina.

2. Banane

Banane su lako svarljive, kako zbog prostih šećera tako i niskog sadržaja vlakana, pa ih je dobro pojesti oko sat i po vremena pre trčanja. Daće Vam energije, a čak Vam mogu pomoći da izbegnete pojavu grčeva u mišićima.

3. Energetske pločice na bazi žitarica

Ovo je vrlo praktična užina, jer je možete lako spakovati i poneti na trening. Pazite samo kada birate ovakav tip užine, jer mnoge pločice na bazi žitarica u isto vreme sadrže i mnogo šećera. Naša omiljena je Frutabela 7 voća. 

4. Smoothie

Osim što je hranljiv, smoothie je i vrlo osvežavajuća užina, naročito posle trčanja. Možete ga napraviti od mleka (poželjno bademovog) ili jogurta i dodati smrznuto voće i banane.

5. Čokoladno mleko


Čokoladno mleko sadrži dosta proteina, ugljenih hidrata i B vitamina, pa je odličan napitak za oporavak nakon treninga. Najbolje je hladno i kada ga popijete posle dugog trčanja.

 

© 2024 RUNNING | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.