Close

Kako da povećate unos vode

Bliži se leto i velike vrućine. Iako smo leti često na plaži, pored bazena, okruženi vodom ili uronjeni u vodu, obično je ne pijemo u dovoljnim količinama. Svi znamo da pravilno hidriranje ima veliki značaj za zdravo i funkcionalno telo, naročito kada pričamo o telu trkača. Trkači gube dosta elektrolita trčanjem, tako da je njima voda konstantno neophodna. Postoji nekoliko načina da unesete više tečnosti, a u tekstu vam govorimo o nekima od njih.

 

1. Pakovanje elektrolita

Na tržištu se mogu naći razna pakovanja elektrolita u prahu. Dodavanje elektrolita u vodu ili sportsko piće može da doprinese nivou soli u organizmu i održavanju odgovarajuće hidratacije. Oni takođe imaju lep ukus, pa Vas to može naterati da unesete više vode.

2. Slamčica

Iako zvuči čudno, ako pijete na slamčicu mozete uneti više vode. Kupite jednu od flašica sa slamčicom I probajte, deluje!

3. Voće

I začinsko bilje Ako dodate malo voća I svežeg začinskog bilja, poput recimo nane I limuna, voda će Vam delovati primamljivije. Čak i smrznuto voće može da bude odlično, jer će dodati ukus void dok se topi.

4. Velike, lepe boce za vodu

Ako uvek nosite bocu vode sa sobom, veće su šanse da ćete uneti dovoljne količine za taj dan. Držite jednu bocu na stolu na poslu, u autu ili je nosite u torbi. Ako je moguće bolje je da to bude staklena, a ne plastična boca, a danas se mogu kupiti divno dizajnirane, praktične boce različitih zapremina.

5. Pazite šta jedete

Već smo govorili o idelanim užinama za trkače poput voća, orašastih plodova, energetskih barova poput Frutabele, jogurta… Sve ove namirnice su idealne za trkače i dostupne tokom cele godine, kako u letnjim tako i u zimskim mesecima. Ako leti želite da unesete više vode preko hrane, birajte sledeće voće i povrće: tikvice, krastavac, patlidžan, lubenicu, miks zelenih salata, kruške, ananas, šargarepe, jabuke, grejp, jabuke, brokoli, celer, borovnice, maline, celer, spanać ili paradajz.

© 2024 RUNNING | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.