(B92/Tanjug)

Rekordnih 45 trkača iz Srbije učestvovaće na ovogodišnjem rimskom polumaratonu, koji će biti održan u nedelju, saopšteno je iz sportskog kluba „Running“.

Colosseum

Na startu trke duge 21,097 kilometara, od centra Rima do plaže Ostija na obali Tirenskog mora, najveći broj srpskih takmičara naći će se zahvaljujući međunarodnom programu saradnje kojim je obezbeđen popust od 50 odsto za kotizaciju. „Running“ je jedinstveni sportski klub osnovan novembra 2012. godine posvećen promociji trčanja, organizovanju treninga i sportskih događaja, pre svega promociji sporta i zdravih životnih stilova kroz jedinstven, moderan i zabavan način. Klub organizuje i besplatnu školu trčanja za decu uzrasta od šest do deset godina, niz onlajn kampanja sa ciljem promocije rekreativnog trčanja, pripreme za polumaratone i druge trke.


Besplatna škola trčanja za decu od 1. oktobra

(Magazin Story)

Dečiji kulturni centar Majdan, Gradska Opština Savski venac i Running, sportski klub koji se bavi organizovanjem treninga i sportskih događaja a pre svega promocijom sporta i aktivnih životnih stilova, u toku septembra upisuje prvu generaciju dece u školu trčanja.

620x250 za Majdan Running Kids vizual

Od oktobra do kraja decembra, treninzi će se odvijati dva puta nedeljno: sredom od 17 do 18 časova i subotom od 16 do 17 časova  u sportskoj sali Dečijeg kulturnog centra Majdan, a kada nam vreme to bude dozvoljavalo u Hajd parku. Sa decom će, pored iskusnog trenera, na inovativan i zanimljiv način, kroz mesečne radionice, raditi i nutricionista – dietetičar i tim dečijih psihologa kako bi se kod dece podstakao razvoj svesti o zdravoj ishrani. Zajednička želja nam je da kroz ovakve besplatne programe a kroz igru i druženje vannastavna fizička aktivnost postane najomiljenija dečija obaveza, a kasnije, izgrađen aktivan životni stil kao obaveza koja se podrazumeva i neguje kroz život.
Disciplina, predanost, tačnost, marljivost, vrednost, posvećenost, rad, hrabrost, dobro raspoloženje i neodustajanje od postavljenih ciljeva samo su neke od karakteristika i  vrednosti koje gradimo baveći se trčanjem i sportom, a čija nas primena u svim ostalim segmentima života čini zdravijim, srećnijim i boljim.


Škola trčanja

(City Magazin)

Dečji kulturni centar Majdan i Running, sportski klub koji se bavi organizovanjem treninga i sportskih događaja, a pre svega promocijom sporta i aktivnih životnih stilova, upisuju prvu generaciju dece u školu trčanja.

visual

Od oktobra do kraja školske godine treninzi će se odvijati dva puta nedeljno uMajdanovoj sportskoj sali, a kad vreme bude dozvoljavalo u Hajd parku. S decom će, pored iskusnog trenera, na inovativan i zanimljiv način, kroz mesečne radionice, raditi i nutricionista-dijetetičar i tim dečjih psihologa, kako bi se kod dece podstakao razvoj svesti o zdravoj ishrani.

Ideja je da kroz besplatne programe i uz igru i druženje vannastavna fizička aktivnost postane najomiljenija dečja obaveza, a kasnije, izgrađen aktivan životni stil kao obaveza koja se podrazumeva i neguje kroz život. Program je prilagođen predškolskom uzrastu i uzrastu od šest do deset godina.
Termini: sreda od 17 do 18 časova i subota od 16 do 17 časova. 


Dečija škola trčanja u „Vodiču za roditelje“ (TV B92)