Close

Međunarodna i lokalna saradnja

RUNNING u okviru  međunarodnog i lokalnog programa saradnje koji je pokrenut septembra  2013. godine pregovara sa međunarodnim i lokalnim organizatorima trka sa ciljem obezbeđivanja povoljnijih uslove učešća  za sve trkače iz Srbije. Namera svih potpisanih memoranduma o saradnji sa različitim međunarodnim organizacijama jeste izgrađivanje mostova i omogućavanje uzajamnih benefita, razmene znanja i ekspertize. Oni daju podršku inicijativi i saradnji kroz niz aktivnosti namenjenih intenzivnijem kontaktu trkačih zajednica zemalja s krajnjim ciljem da se uspostavi redovna razmena trkača.  Konačno, memorandum o saradnji ima za cilj međusobnu promociju gradova i zemalja te njihovih sportskih sadržaja kroz aktivne i angažovane kampanje.

 

15. januara 2018. godine, na svečanoj večeri u organizaciji Udruženja Bejrutski maraton, potpisan je memorandum o saradnji između Udruženja Berjutski maraton i Udruženja RUNNING iz Srbije. Potpisnice ovog važnog dokumenta u oblasti rekreativnog trčanja su Mej El Halil, osnivačica i predsednica Udruženja Bejrutski maraton i Milena Berić, osnivačica i predsednica Udruženja RUNNING. 

Namera memoranduma o saradnji između dve organizacije jeste izgrađivanje mostova i omogućavanje uzajamnih benefita, razmene znanja i ekspertize. On daje podršku inicijativi i kolaboraciji kroz niz aktivnosti namenjenih intenzivnijem kontaktu trkačih zajednica dveju zemalja s krajnjim ciljem da se uspostavi redovna razmena trkača ali i razvoj lokalnih trkačkih zajednica.  Konačno, memorandum o saradnji ima za cilj međusobnu promociju zemalja i njihovih sportskih sadržaja kroz aktivne i angažovane kampanje. 

Prvi korak bila poseta predsednice Mej El Halil i delegacije Bejrutskog maratona Beogradu početkom maja 2018. godine i našem regionu u cilju stvaranja optimalnih uslova za učešće većeg broja trkača na Bejrutskom maratonu u novembru 2018. godine.

U okviru regionalne posete, nakon Sarajeva i Dubrovnika, delegacija bejrutskog maratona boravila je u Beogradu. U Skupštini grada Beograda su se direktorka Beirut maratona Mej El Halili i Milena Berić, predsednice Udruženja RUNNING, sastale sa Andrejom Mladenovićem, zamenikom gradonačelnika i sa direktorom Beogradskog maratona Dejanom Nikolićem.

Nakon sastanka potpisan je memorandum o saradnji između Udruženja Berjutski maraton i Beogradskog maratona.

Bejrutski maraton je najveća sportska manifestacija na Bliskom istoku. Osnovan je 2003. godine kada je  na trci učestvovalo 6000 trkača iz 49 zemalja. Na poslednjem održanom maratonu 2017. godine učestvovalo je preko 50 000 trkača iz 105 zemalja. Za petnaest godina postojanja Udruženje Bejrutski maraton razvilo je niz trka, humanitarnih programa i sadržaja usmerenih na ujedinjenje ljudi i stvaranje zajedničke platforme u kompleksnom multikonfesionalnom i multikulturnom društvu savremenog Libana.

U medijima OVDE

 

 

 

 

 

 

 

U Stokholmu je septembra 2016. godine trčalo čak 87 trkača iz Srbije! AK RUNNING je posle dužeg pregovaranja obezbedio popust od fantastičnih 65% na cenu kotizacije za učešće na polumaratonskoj trci.

AK RUNNING ostvario 2015. godine je saradnju sa organizatorima polumaratona/maratona u Rimu i osigurali popust od 50% na kotizacije učešća na trkama u Rimu. Srbija je tako imala rekordni broj predstavnika na  Roma Ostia polumaratonu u Rimu koji se održao u nedelju  1. marta; čak 45 trkača iz Srbije trčalo je 21, 097km  iz centra Rima do plaže Ostia na obali Tirenskog mora.

telegraf objava rimrim objava b92

Broj od 13 500 registrovanih trkača činio je novi rekord 29. Wizz Air Budimpeštanskog polumaratona, održanog 14. sepsavremeni sport objava bptembra 2014. godine. Više od 2000 trkača došlo je iz čak 70 različitih država. Najviše njih došlo je iz Ujedinjenog Kraljevstva, Italije, Slovačke a među prvih 10 po broju našli su se po prvi put i trkači iz Srbije kojih je ove godine bilo čak 71 zahvaljujući RUNNING-u koji je obezbedio popust od 50% na kotizacije za sve trkače iz Srbije. Odličnu saradnju sa organizatorima Budimpeštanskog polumaratona i maratona započeli smo 2013. godine kada smo po prvi put obezbedili povoljnije uslove za sve trkače i Srbije i poveli grupu od 20 trkača! Prošle godine sa nama su trčali trkači iz Beograda, Obrenovca, Vranja, Novog Sada.

 

Nakon Budimpešte obezbedili smo pogodnije uslove učešća za sve trkače u Srbiji i na 19. Volkswagen maratonu u Ljubljani gde smo poveli rekordnih 30 trkača iz Srbije.

bonvoyageljubljana

 

© 2024 RUNNING | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.