Close

Danas je održana sedma trka s preprekama Košutnjak Challenge Race

Košutnjak Challenge Race 2018 i Košutnjak Challenge Race Junior 2018, jedna od najzabavnijih trka u Srbiji,  održana je danas sedmu godinu zaredom u Pionirskom gradu u Košutnjaku. U trci sa preprekama učestvovalo je 400 velikih i 150 malih takmičara. Organizator trke Savez za rekreaciju i fitnes Beograda, pobrinuo se za dobru zabavu uz muziku i fitnes zagrevanje pred start trke u Pionirskom gradu.

Tačno u podne zamenik gradonačelnika Beograda Andeja Mladenović proglasio je početak trke a najizdržljiviji trkači imali su priliku da završe nesvakidašnji poduhvat – 5 km kros trke sa 6 prepreka i tako testiraju svoje granice. Onisu se susreli i uspešno savladali pet različitih prepreka: uspinjali se uz kanap, preskakali potok, balvan, gume, provlačili se kroz seno i prelazili preko veštačkog jezera.  Prepreke koje su organizatori pripremili, nisu bile otkrivene do početka trke.

Najbrži u muškoj konkurenciji je bio Miloš Milosavljević koji je ovu uzbudljivu trku završio za 18 minuta i 25 sekunde. Posle samo deset sekundi kroz cilj je prošao Nikola Bilić dok je treći bio Igor Vuković. U ženskoj konukrenciji titulu odbranila je još jednu godinu zaredom Nevena Jovanović koja je sve prepreke uspešno prevazišla i za dvadeset dva minuta i dvadesetpet sekundi stigla na cilj. Drugo mesto osvojila je Ivana Petrović a treće Milica Živanović.

Najbrži u muškoj i ženskoj konkurenciji osvojili su vredne NIKE nagrade.

Dečija škola sporta Sportska bajka organizovala je trku za najmađe koja je počela u 10 časova. Prepreke i dužine trke prilagođene su bile deci predškolskog i školskog uzrasta a najbrži mališani osvojili su vredne nagrade nakon čega im je bila organizovana orijentiring tura po Košutnjaku.

Jedna od najzabavnijih trka u Srbji Košutnjak Challenge Race insprisana je konceptom trka koje se održavaju u Velikoj Britaniji i promovišu vrednosti drugarstva, motivacije i zabave. Trka je amaterskog karaktera i namenjena je svim rekreativcima koji žele da dožive trčanje na drugačiji način.

Košutnjak Challenge Race 2018 i Košutnjak Challenge Race Junior 2018 trka sa preprekama se realizuje uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda. Organizator trke je Savez za rekreaciju i fitnes Beograda. Partneri trke su: RUNNING i Sportska bajka. Trku su podržali: Nike, Aqua viva, Pharmanova, Fit pass, Uniqa, Oriflame i Frutabela.

FOtografije sa trke pogledajte OVDE

 

© 2024 RUNNING | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.