Close

10RUNNING petu godinu zaredom za BELhospice

Petu godinu zaredom 10RUNNING tim će na Beogradskom maratonu 21. aprila trčati za BELhospice! Svojom donacijom pomozite našim trkačima da istrče svoje trke ali i da zajednički ostvare cilj da i ove godine budu jedan od 3 najuspešnija fandrejzing tima! BELhospice je prva specijalizovana dobrotvorna organizacija u Srbiji koja od 2004. godine pruža besplatno palijativno zbrinjavanje pacijentima sa aktivnom, progresivnom, uznapredovalom bolešću za koje je prognoza ograničena. DONIRATE klikom OVDE ili se prijavite do 4. aprila da u našem timu trčite trke na Beogradskom maratonu i na taj način pomognete ovu humanitarnu akciju.

Palijativno zbrinjavanje je pristup koji poboljšava kvalitet života pacijenta i porodice, suočavajući se sa problemima koji prate bolesti koje ugrožavaju život kroz prevenciju i otklanjanje patnje putem ranog otkrivanja i nepogrešive procene i lečenja bola i drugih problema: fizičkih, psihosocijalnih i duhovnih. BELhospice pruža sveobuhvatnu podršku i specijalizovane usluge onkološkim pacijentima u odmaklim fazama bolesti i članovima njihovih porodica; BELhospice je posvećen razvoju palijativnog zbrinjavanja na nacionalnom i regionalnom nivou kroz edukaciju profesionalaca i javnosti, savetovanje i saradnju sa nadležnim institucijama na unapređenju legislative.

Podržavajući Belhospice od 2014. godine podržavamo i veru da je palijativno zbrinjavanje ljudsko pravo. Podržavamo i viziju BELhospice-a je da svi onkološki pacijenti u Srbiji, u uznapredovalim fazama bolesti, imaju pristup adekvatnom palijativnom zbrinjavanju kako bi im se umanjila patnja i sačuvalo dostojanstvo.

© 2024 RUNNING | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.