Close

Šesti put RUNNINGSerbia tim će na 35. Beogradskom maratonu trčati za BELhospice! Ove godine trčaćemo za decu – onkološke pacijenate!

Pridružite se i vi našem timu tako što ćete 15. maja trčati sa nama na Beogradskom maratonu ili jednostavno tako što ćete svojom donacijom pomoći našim trkačima da istrče svoje trke! 
 
Cilj nam je da prikupimo dovoljno sredstava i obezbedimo VOZILO kojim bi Belhopsice tim efikasno mogao da obilazi na terenu male pacijente i time pomaže i njihovim roditeljima. HOSPICE U KUĆI ZA DECU je projekat koji ima za cilj da se u saradnji sa Institucijama zdravstvene i socijalne zaštite obezbedi mogućnost smanjenja separacije dece koja imaju dijagnoze neizlečivih bolesti. BELhospice pruža besplatne usluge palijativnog zbrinjavanja pacijentima svih starosnih dobi obolelim od kancera i  članovima njihovih porodica. BELhospice tim je sastavljen od profesionalnog osoblja: tri lekara, četiri medicinske sestre, psihologa, dva socijalna radnika i dve negovateljice te predstavlja prvu specijalizovanu dobrotvornu organizaciju u Srbiji koja od 2004. godine pruža besplatno palijativno zbrinjavanje pacijentima sa aktivnom, progresivnom, uznapredovalom bolešću za koje je prognoza ograničena.
 Palijativno zbrinjavanje je pristup koji poboljšava kvalitet života pacijenta i porodice, suočavajući se sa problemima koji prate bolesti koje ugrožavaju život kroz prevenciju i otklanjanje patnje putem ranog otkrivanja i nepogrešive procene i lečenja bola i drugih problema: fizičkih, psihosocijalnih i duhovnih. BELhospice pruža sveobuhvatnu podršku i specijalizovane usluge onkološkim pacijentima u odmaklim fazama bolesti i članovima njihovih porodica; BELhospice je posvećen razvoju palijativnog zbrinjavanja na nacionalnom i regionalnom nivou kroz edukaciju profesionalaca i javnosti, savetovanje i saradnju sa nadležnim institucijama na unapređenju legislative.
 Podržavajući Belhospice od 2014. godine podržavamo i veru da je palijativno zbrinjavanje ljudsko pravo. Podržavamo i viziju BELhospice-a da svi onkološki pacijenti u Srbiji, u uznapredovalim fazama bolesti, imaju pristup adekvatnom palijativnom zbrinjavanju kako bi im se umanjila patnja i sačuvalo dostojanstvo.
 Visina preporučene kotizacije/donacije za polumaratonsku trku iznosi 3600 dinara za državljane Srbije i 5000 dinara za strane državljanje. Visina kotizacije za štafetnu trku po trkaču iznosi 6000 dinara po trkaču. Svoju donaciju/kotizaciju možete uplatiti putem sledećeg računa: 
170-0030016763001-26
Primalac: Atletski Klub RUNNING, Nušićeva 6, Beograd
Naznaka: Donacija ili Donacija/kotizacija za Belhospice tim na Beogradskom maratonu

Za više informacija javite nam se na 063/66-66-82 ili pišite na milena@running.rs. Za više informacija o radu Belhodpice-a posetite: www.belhospice.org
 
© 2024 RUNNING | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.