Close

BEOGRAD ZA TRKAČE na TV studio B

„Beograd za početnike“ u novu sezonu ušao je u novom odelu, tj. sa novom špicom, autorkom i novim, svežim pričama. Kroz fenomenologiju beogradske svakodnevice vodi nas Smiljana Popov. U subotu 23. maja gledali smo emisiju posvećenu trčanju, našem klubu, deci, zdravim stilovima života.
Na tragu „Beograda za početnike“, kultnog „bedekera kroz nostalgiju“ srpske prestonice iz pera čuvenog beogradskog novinara, esejiste i filmskog kritičara Bogdana Tirnanića (čija nam je porodica i ustupila pravo da baštinimo njegov naziv), novi „Početnici“ tragaju kako za izgubljenim vremenom Beograda za kojim uzdišemo i rado ga se sećamo, te je istovremeno i „Beograd za ponavljače“, ali i za onim boljim, savesnijim, kosmopolitskijim, beljim i zelenijim Beogradom koji bi mogao da postane ako bismo ga svi malko bolje pazili. U duhu jednog od najboljih beogradskih grafita, koji toliko govori o civilizacijskim i mentalitetskim navikama Beograđana „PONAŠAJ SE KAO DA ŽIVIS OVDE!“

Dakle novi „Početnici“ pričaju male intimne istorije Beogradjana i njegovih kultnih mesta, daleko od bučne i zvanične politike, posvećen malim pričama i velikim idejama Beograđana, kao i njegovih četvronožnih i repatih sugradjana.

© 2024 RUNNING | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.