Close

HUMANITARNA KAMPANJA-MALE STVARI KOJE SREĆU ZNAČE

Osmu godinu zaredom 10RUNNING tim će na Beogradskom maratonu 6. juna trčati u humanitarne svrhe, ovog puta za decu na akutnom programu dijalize!

U toku juna meseca podržite našu kampanju MALE STVARI KOJE SREĆU ZNAČE i pomozite nam da prikupimo sredstva za nabavku dva televizora i tri lap topa namenjena Odeljenju intenzivne nege Instituta za zdravstvenu zaštititu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“.

U ovom trenutku transplantaciju bubrega u Srbiji čeka oko 35 dece. Dijagnoza teškog hroničnog oštećenja bubrega zahteva urgentni program dijalize. Akutni program dijalize u obliku kontinuirane danonoćne zamene bubrežne funkcije kod teško bolesne dece se sprovodi na odeljenju intenzivne nege Instituta za zdravstvenu zaštititu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“.

Kampanjom MALE STVARI KOJE SREĆU ZNAČE želimo da deci herojima koja su na kontinuiranoj dijalizi vreme provedeno u bolnici ulepšamo i olakšamo tako što ćemo im omogućiti sadržaje koje prate i vole isto kao i njihovi vršnjaci!

Zbog problema sa bubrezima u nefrološkoj ambulanti  Instituta za zdravstvenu zaštititu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ godišnje se pregleda oko 3.500 bolesnika, a na Odeljenje nefrologije, pod nekom od dijagnoza oboljenja bubrega na bolničko ispitivanje i lečenje završi oko 1.600 dece. Posvećenost, trud i ljubav doktora sa Instituta su bezrezervni i nemerljivi kao i njihova stručnost i
savesnost. Ali to ipak nije sve što je ovoj deci-junacima potrebno kako bi svoj boravak u bolnici učinili prijatnijim.

Pomozite i vi svojom donacijom uplatom na račun broj: 170-0030039599000-25 sa svrhom uplate: Donacija za nabavku opreme za Institut „Dr Vukan Čupić“  (primalac: Udruženje KROKODIL Karađorđeva 43, Beograd) ili direktno putem kutije za donacije u KROKODILovom Centru.

Za više informacija kontaktirajte na: office@krokodil.rs ili putem telefona
+38163666682.

© 2024 RUNNING | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.