Close

Humanitarna trka Trčanjem protiv COVID-a vol.2

Od početka leta 2020. godine prevremeno rođene bebe čije su majke zaražene korona virusom smeštaju se na beogradskom Institutu za neonatologiju. Veliki broj ovih mama, hospitalizovanih u Kovid porodilištima širom Srbije, mesecima nakon porođaja nije u mogućnosti da obezbedi mleko svojim bebama ali ni da ih uzme u naručje. U okviru delatnosti Instituta za neonatologiju, važnu ulogu ima Banka humanog mleka koja obezbeđuje donorsko mleko deci kojoj majčino mleko nije dostupno. Na taj način im se obezbeđuje najzdraviji i najprirodniji izvor ishrane. Ovo se mleko na svaka dva sata pasterizuje i služi u specijalnim sterilisanim flašicama namenjenim najsitnijim i najugroženijim bebama… sedam dana u nedelji, svakog dana u mesecu. Postojeći sterilizator star je preko dvadeset godina i servisira se gotovo jednom mesečno. Ovi servisi su izuzetno skupi i često jako drugo traju. Zbog starosti ovaj sterilizator postiže temperaturu samo do 80 stepeni i kapacitet mu je samo 80 flašica što nije dovoljno u postojećim epidemiološkim uslovima. Situacija je alarmantna.

U nedelju 28. novembra u 10 sati obeležavamo kraj trkačke sezone još jednom humanitarnom trkom u formi treninga #trčanjemprotivkovida! Trčaćemo 7k, 15k I 21k na Dorćolu i Novom Beogradu i sav prihod od kotizacija donirati Institutu za neonatologiju za nabavku novog sterilizatora. Broj mesta po kategoriji je rezervisan za 50 najbrže prijavljenih trkača. Za najbrže trkače i trkačice u sve tri trke pripremili smo i simbolične nagrade. Pozivamo da se akciji pridruže i oni koji žele da trče sa nama ali na daljinu! Učešće na daljinu je moguće tako što ćete u vreme trke trčati prijavljenu dužinu na lokaciji koju izbaberete i poslati nam svoju fotografiju sa medaljom i skrin šot maršute koju ste trčali. Startni paket dobićete uoči trke na kućnu adresu a nakon prijave i uplate kotizacije.

Posle trke u 13 sati u KROKODILovom Centru (Karađorđeva 43/ulaz sa malih stepenica), gde će se takođe nalaziti start i cilj trke, održaće se predavanje namenjeno srednjoškolcima a pod nazivom Ishrana i suplementacija kroz vežbanje koje će održati glavni koordinator trenera u AK RANNING Ivan Čurović. Rezervacija mesta za predavanje je obavezna putem e-mail adrese info@running.rs a broj mesta ograničen. Predavanje će biti emitovano online putem YT kanala @KrokodilEngagingWords.

Preporučena kotizacija/donacija za trku iznosi 2000 dinara. Svaki trkač dobiće startni paket u kome će se nalaziti majica, startni broj, specijalno dizajnirana medalja kao i kupon za pasta party koji je zakazan za subotu 27. novembar od 12 do 14 sati. Preuzimanje paketa biće moguće u u KROKODILovom Centru u petak 26. novembra od 12 do 20 sati kao i u subotu 27. novembra od 12 do 16 sati. Nošenje maski u prostoru je obavezno kao i držanje distance od 2m na startu trke. Trkači u svakoj kategoriji počeće trku sa 15 minuta razmaka. U 10 sati startuje trka na 21k, u 10:15 trka na 15k i u 10:30 trka na 7k. Link za prijave za trku se nalazi OVDE

Kotizaciju/donaciju za trku moguće je uplatiti isključivo preko računa organizatora trke AK RUNNING (Karađorđeva 43, Beograd) broj br: 170-0030016763001-26. Svrha uplate: Donacija za humanitarni trening IME_PREZIME.

Organizator trke je AK RUNNING. Podrška i koorganizatori trke su Savez za rekreaciju i fitnes Beograda i Udruženje KROKODIL. Partneri trke su Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda, Abela Pharm, Esensa, Uniqa osiguranje, FitPass, BeneFit, DY nutrition i Nike. Događaj se organizuje u okviru projekta Udruženja KROKODIL Patike za trčanje knjige za slušanje (evropskog projekta Be(P)Art.Grow with Arts) koji podržava Evropska komisija a čiji je implementacioni partner AK RUNNING.

Za više informacija kontaktirajte nas na info@running.rs ili nas pratite putem sajta www.running.rs i društvenih mreža @runningserbia.

© 2024 RUNNING | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.