Close

Ideje za savršen trkački poklon

Čini se da trkača zajednica u našoj zemlji polako raste i da svako od nas ima u okruženju kolegu, rođaka, prijatelja, devojku ili dečka koji su strastveni trkači. Dovoljan pokazatelj je sve veći broj trka i maratona koji se organizuju širom zemlje, ali i trkačkih klubova za pripremu rekreativnih trkača.

Ono što možda nedostaje jeste prodavnica trkačke opreme i aksesoara po pristupačnim cenama, jer se i dalje komadi opreme poput satova naručuju preko prijatelja koji žive u inostranstvu, a oni manje skupi, a nedostupni u Srbiji, preko svima poznatih sajtova za kupovinu.

U svakom slučaju, ako želite da obradujete svog dragog trkača za rođendan ili Novu godinu, verujte, uvek će se obradovati poklonu koji će koristiti za trčanje.

Dajemo Vam nekoliko primera poklona koji su korisni, a koje možete lako naći.

 

Jakna za trčanje po kiši

Što šarenija i fluorescentnija, to bolje! Šuškavci su neophodni za jesenje vreme i vrlo je bitno da ne propuštaju i pomognu da ostanemo suvi. Osim toga, budući da je s jeseni i zimi dan kraći, jake, fluorescente boje čine trkače vidljivim na putu za slučaj da im ruta prolazi pored saobraćajnica.

 

Wireless slušalice

Muka svih trkača koji uživaju da slušaju muziku dok trče, a govorimo o velikoj većini, jesu žice i kablovi koji se nekad upetljaju, ispadaju ili smetaju tokom trčanja. Wireless slušalice su zato idealna alternativa. Preporučujemo Vam da ih naručite online, postoje razne varijante, a sve funkcionišu tako što se povežu na uređaj preko Bluetooth-a, bilo da je to sat ili telefon.

 

Paket gelova i energetskih barova

Napravite svom prijatelju trkaču energetski paket, koji se sastoji od gelova za trku, energetskih napitaka sa elektrolitima i energetskih užina. Svakako pazite, mnogi trkači su vrlo probirljivi i vode računa o svemu što unesu putem ishrane. Preporučujemo Vam energetske barove poput Frutabele za trkače sa dodatkom magnezijuma.

 

Čarape za trčanje

Čarape za trčanje možete naći u svakoj bolje opremljenoj radnji sportske opreme. Mnogi trkači ih nose kako bi izbegli neprijatnosti poput žuljeva koji nastaju usled dugog trčanja.

 

 Blender ili štapni mikes

Razni potaži, zdravi šejkovi i slično su omiljena hrana ne samo trkača, nego svih ljudi koji se bave sportom i paze na ishranu, pa u vezi s ovim poklonom svakako ne možete da pogrešite.

 

Vaučer za masažu i spa

Masaža će super doći posle istrčane trke da se mišići  opuste i pripreme za sledeći ciklus treninga.

 

Magnezijum u spreju i gelovi za upale

Magnezijum u spreju se odlično apsorbuje, a već znamo koliko je važan za mišiće i sprečavanje grčeva. Može se naći u apotekama, a uz njega možete da kombinujete neki od gelova sa efektom hlađenja ili zagrevanja koji su mahom na biljnoj bazi i pomažu da se ublaže bolovi u mišićima i kostima.

 

Boca za vodu

Na tržištu ima raznih, divno dizajniranih boca, u raznim bojama i od različitih materijala, pa ćete već naći neku koja je po ukusu Vašeg prijatelja trkača, a mi možemo da garantujemo da je to koristan poklon.

© 2024 RUNNING | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.