Close

Probaj sa nama Slackline!

U subotu 14. maja u 12h nakon 10RUNNING treninga dužinskog trčanja pridruži nam se i probaj Slackline jedan od najnovijih i najatraktivnijih outdoor sportova danas!

Da li si ikada hodao po žici ili konopcu? Da li si ikada gledajući na TV-u i ti poželeo da uspeš da pređeš na drugu stranu bez padanja?

Misliš da možeš ? Možda. Ali prvo moraš da naučiš osnove. Slackline Tribe instruktorka će nas u subotu od 12h na Adi Ciganliji kod kafića Havana upoznati sa osnovama  a mi ćemo pokušati da nađemo pravi balans tako da svi uspešno pređemo razdaljinu od drveta do drveta.

Šta je zapravo slackline?

Počelo je sa hodanjem po žici/konopu razapnutom između dva stuba cirkuske šatre. A onda se pojavio Filip Petit i podigao sve na viši nivo. Jeste da su penjači hodali na razapnutoj gurtni između dve jele u Josemitiju tokom 70-tih godina XX veka, ali Petit je razapeo sajlu između dva njujorška oblakodera i pobedio svemir. Doduše ne zadugo, jer što penjači da ostanu kratkih pantalona. Ubrzo su se gurtne razapinjale svuda. Između dva drveta, pa stene, pa vrha planina… Hodalo se sa zaštitom i bez, sa padobranom, nakovnjem u ruksaku. Trenutni rekord u najdužem slekovanju drži Aleksander Šulc sa 610 metara. Najviši slek drži Kristijan Šu, sa gurtnom razapetom na 1000 metara nadmorske visine.

Prijave i više informacija na: info@running.rs

© 2024 RUNNING | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.