Close

Trčanjem protiv COVIDa za bebe superheroje-izveštaj i fotografije

U subotu, 7. novembra 2020. godine, AK RUNNING organizovao humanitarnu trku u formi treninga. Kraj trkačke sezone obeležen je trkom na 5, 10 i 15 kilometra na Dorćolu i Novom Beogradu, kao i trčanjem na daljinu u Mladenovcu, Šapcu, Temerinu, Knjaževcu, Zemuni i na Košutnjaku. 

Posle trke u KROKODILovom Centru organizovano je predavanje pod nazivom Evolutivne promene i fizički razvoj dece, koje je održao koordinator trenera Ivan Čurović. Predavanje se možete pogledati na YouTube kanalu @RUNNINGSerbia.

Osamdeset pet ljudi trčalo je širom Srbije, a prikupljeno je ukupno 104.120,00 dinara, koji su 16. novembra donirani Institutu za neonatologiju u Beogradu. Sredstva će biti utrošena za nabavku neinvazivnog aspiratora. Na ovaj način obeležen je Svetski dan prevremeno rođene dece. 

Poslednja donacija u okviru kampanje uručena je 26. novembra Institutu za neonatologiju, a velika zahvalnica ide i Vladimiru Mijatoviću, njegovom ocu i supruzi na doniranju prelepe drvene kutije za male divove. 

Podrška i koorganizator trke bio je Savez za rekreaciju i fitnes Beograda. Partneri trke bili su Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda, Abela Pharm, Esensa, Nike i KROKODILov Centar. 

photo creds Live production

© 2024 RUNNING | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.