Close

Za bebe superheroje!

Šestu godinu zaredom 10RUNNING tim će na Beogradskom maratonu 14. aprila trčati u humanitarne svrhe, ovog puta za Noru i svu prevremeno rođenu decu, naše prave bebe superheroje!

Trčite sa nama ili/i svojom donacijom pomozite našim trkačima da istrče svoje trke. Cilj nam je da prikupimo 1500 evra za Institut za neonatologiju i tako pomognemo bebama superherojima da pobede u prvoj  životnoj borbi.

 #bebesuperheroji #trcimzanoru

Jedna od deset beba rodi se pre vremena, širom sveta. Tako se svake godine pre vremena rodi 15 miliona beba. U Srbiji se godišnje rodi više od 4.000 takvih beba ili 11 svakoga dana.

Među njima je i Nora. Nora se rodila u dvadeset četvrtoj nedelji. Ekstremno nerazvijena, zajedno s timom doktora i sestara u Institutu za neonatologiju od tada se svakodnevno bori za život. Nora je naša mala superheroina. Ona od prvog trenutka mora da uči da je život maraton i da njena trka nije laka.

Tim angažovan na Intenzivnoj nezi beogradskog Instituta za neonatologiju – Dr Hajdarpašić, dr Stoiljković, dr Jovanović, dr Kovačević i drugi – dvadeset četiri časa dnevno sedam dana nedeljno neumorno pomažu prevremeno rođenim bebama da prežive i stasaju. Posvećenost, trud i ljubav ovih ljudi su bezrezervni i nemerljivi kao i njihova stručnost i savesnost.

Ali to ipak nije sve što je bebama superherojima potrebno.

Aparati za veštačko disanje, respiratori, inekcione špric pumpe samo su neke od stvari koje nedostaju Institutu za neonatologiju.

Na predstojećem Beogradskom maratonu trčaćemo za Noru i sve bebe koje se bore za život.

Pomozite i vi svojom donacijom!

Trčite u našem timu i malo više od polovine novca od vaše kotizacije doniraćemo Institutu ili jednostavno navijajte i donirajte svoj iznos do kraja aprila putem računa broj: 170-0030016763001-26 sa svrhom uplate: Donacija za bebe superheroje (primalac: Atletski Klub RUNNING Nušićeva 6, Beograd) ili karticom putem platforme donacije.rs.

Visina kotizacije za učešće na Beogradskom maratonu iznosi 3600 dinara od čega će 2100 dinara biti uplaćeno Institutu za neonatologiju.

Za više informacija kontaktirajte nas na: milena@running.rs ili putem telefona +38163666682.

© 2024 RUNNING | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.