Close

Zimski 10RUNNING program 2019

Nakon preporučene psiho-fizičke pauze koja je pratila maratone, polu maratone i druge kraće trke u 2019. godini od ponedeljka 4. novembra krećemo sa realizacijom tromesečnog zimskog programa koji će nam omogućiti da u trkačku sezonu i pripreme za trke u Madridu ali i Beogradski maraton uđemo snažniji, zdraviji i spremniji. Zimski period iskoristićemo i za planiranje drugih trka na kojima ćemo učestvovati u 2020. godini.

Cilj 10RUNNING zimskog programa jeste oporavak, održavanje kondicije i telesne mase; jačanje organizma sa fokusom na one mišiće koji se najviše troše trčanjem: noge, kukovi I “core” pre svega trbušnih i mišića donjeg dela leđa koji drže telo uspravnim i odgovorni su za pravilno držanje prilikom kretanja. Naučno je dokazano da vežbe posvećene jačanju i korekciji određenih mišićnih grupa povoljno utiču na tehniku i ekonomiju trčanja kao i prevenciju kritičnih trkačkih povreda.

Imajući ovo u vidu razvili smo detaljni program treninga koji obuhvata nedeljno 2 vođena treninga i jedan nevođeni trening trčanja na otvorenom:

  • Aerobrno-anaerobni trening koji obuhvata kapilarizaciju* mišića, opštu izdržljivost, lokalnu izdržljivost, izdržljivost u snazi i aktivno rastezanje održavaće se ponedeljkom u 18h,
  • trening tonizacije, snage mišića i jačine (izometrija), propriocepcije* i pasivnog rastezanja subotom u 9h,
  • I trening planskog trčanja dužine ili dužine sa intervalima četvrtkom od 18:15h.

Svi treninzi se održavaju u našim prostorijama u okviru DKC Majdan (Kozjačka 3-5) koje su potpuno opremljene svlačionicom, ormarićima, tuševima i dr. Trčimo u Hajd parku koji se nalazi pored centraili u atletskoj dvorani na Banjici.

Sa Vama će radi RUNNING tim, pre svega naši visoko stručni treneri Ivan Čurović (glavni trener), Vera Radojević (pomoćni trener), Nemanja Marković (pomoćni trener) i Jovan Jovanović (pomoćni trener).  Svakodnevno se možete konsultovati sa našim nutricionistom oko režima ishrane.

* Propriocepcija je sposobnost svesnog ili nesvesnog prepoznavanja položaja sopstvenog tela u prostoru. Propriocepcija štiti zglobove od prekomernih i nepravilnih pokreta koji dovode do nastanka povrede. Predstavlja sistem ravnotežnih vežbi koje se izvode na nestabilnim površinama (lopte, ploče). Osnovni princip na kojem su vežbe zasnovane je stimulacija održavanja ravnoteže u različitim položajima ili pri različitim pokretima. Propriocepcija se koristi u rehabilitaciji povrede ali i u pevenciji nastanka povrede. Efekti proprioceptivnog treninga su: pojačavanje kinestetičkog osećaja položaja tela i delova tela u prostoru, povećanje amplitude pokreta u zglobovima, unapređenje ravnoteže, jačanje ligamentarno-tetivnog aparata.

*Kapilarizacija ili  težinski trening visokog intenziteta (TTVI), je jedna od najpoznatijih modifikacija klasičnog težinskog treninga u cilju gubljenja masti. Ima značajnu ulogu u ubrzavanju bazalnog metabolizma, poboljšavanju aerobnog kapaciteta i sagorevanja samih kalorija. Kada vežbate ovom težinskom metodom, izvodite nekoliko različitih vežbi zajedno (tzv. superserije) određenim brojem ponavljanja, određeno vreme, bez odmora.

Mesečni program od 12 treninga iznosi 3500 dinara. Uplate se vrše na račun kluba kod Unicreditbank broj: 170-0030016763001-26
Primalac: Atletski Klub RUNNING Nušićeva 6, Beograd
Naznaka: Nadoknada za mesečno članstvo za IME PREZIME
Za više informacija javite nam se na 063/66-66-82 ili pišite na milena@running.rs.

Prijavi se OVDE

Od 9.1. 2020 godine ulazimo u periodizaciju odnosno 10RUNNING in Belgrade programa priprema za trke na Beogradskom maratonu i trkama u Madridu

© 2024 RUNNING | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.