Close

Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani 2017

Još tri dana ostalo je do početka najvećeg atletskog spektakla na našim prostorima – Evropskog atletskog prvenstva u dvorani koje će se održati od 3. do 5.marta u Kombank Areni.

Ove godine Evropsko dvoransko prvenstvo u atletici održaće se u Beogradu u Kombank Areni. Našoj zemlji će ovo biti prva organizacija dvoranskog takmičenja, a najveće atletsko takmičenje koje je održano u našoj zemlji bilo je SPAR Evropsko prvenstvo u krosu 2013. godine.

Prvo Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani održano je u Beču 1970. godine. Kao godišnje takmičenje se održava do 1990, od kada nastavlja da se organizuje svake druge godine.
Nakon organizacije SPAR Evropskog prvenstva u krosu 2013. godine, dva evropska timska prvenstva druge lige i drugih atletskih događaja, Evropsko atletsko takmičenje u dvorani za Beograd predstavlja najveći organizacioni izazov do sada, kada je reč o atletici. Zahvaljujući uspesima domaćih takmičara u nekoliko prethodnih godina, “kraljica sportova” se u Srbiju vratila u punom sjaju, a vrhunski atletičari kao što su Ivana Španović, Asmir Kolašinac, Emir Bekrić i ostali, postali su sportski idoli i uzori najmlađima. Upravo zbog vrednosti koje promoviše atletika, Atletski savez Srbije i Beograd posvećeni su organizaciji ovog velikog takmičenja, sa željom da gledaoci uživaju u vrhunskim nadmetanjima, ali i nalaze inspiraciju za prevazilaženje prepreka i van atletske staze.
Takmičenja će se održati u Kombank areni, najsavremenijoj višenamenskoj hali za sport, kulturu, zabavu, izložbe, sajmove i druge manifestacije. Arena je izuzetno udoban objekat sa najmodernijom tehnologijom i sveobuhvatnom ponudom usluga za posetioce. Svake godine, Kombank arenu poseti između 600.000 i 800.000 gostiju, a gledaocima Evropskog atletskog prvenstva u dvorani na raspolaganju će biti 10.000 mesta za sedenje. Ovaj multifunkcionalni objekat spreman je da omogući vrhunske rezultate, a tokom 2015. godine biće završena i atletska dvorana u Beogradu, u kojoj će takmičarima biti obezbeđeni vrhunski uslovi za trening.

Naši najbolji atletičari nekoliko godina unazad raduju nas osvojenim medaljama na velikim takmičenjima, sada je vreme da im se odužimo i „napunimo“ Arenu pozitivnom energijom, aplauzima i podstaknemo ih da istrče još brže, bace i skoče još dalje.

Boje naše zemlje braniće 12 atletičara, a program startuje već u petak 03.marta. Prvi na borilište izaći će Lazar Anić i Strahinja Jovančević koji će imati kvalifikacije  skoka udalj od 09.40h. Tokom njihovih skokova, Tamara Salaški trčaće u kvalifikacijama na 400m od 09.45h, a potom i Miloš Raović od 10.20h. Od 12.45h trčaće juniorka Milica Emini u kvalifikacijama na 60m prepone.

U popodnevnom delu programa očekuje nas trka Amele Terzić na 1500m od 17.05h, Dušan Mekević trčaće na 3000m u 18.25h, a za kraj dana očekuje nas trka Gorana Nave na 1500m u 19.15h.

Pored naših zvezda, za najveća evropska  imena izdvaja se Ekaterini Stefanidi olimpijska šampionka u skoku sa motkom, evropska vice-šampionka u dvorani  i evropska šampionka na otvorenom.  Rut Beitia takođe olimpijska šampionka u skoku u vis, trostruka prvakinja Evrope na otvorenom i evropska šampionka u dvorani. Suzana Kalur koja je svetska rekorderka na 60m prepone i dvostruka evropska šampionka u ovoj disciplini. Od muških takmičara tu će biti Pavel Maslak koji je dvostruki prvak Evrope i Sveta u dvorani na 400m.

Nema sumnje da će reprezetacija Srbije imati jaku konkurenciju i da će borba biti neizvesna u svakoj disciplini. Ovim putem pozivamo građane da dođu i podrže naše sportiste i vide kako uživo izgleda borba kraljice sportova. Karte za nedelju su rasprodate, još malo karata ostalo je za petak i subotu, karte možete kupiti na svim biletarnicama EVENTIMA.

© 2024 RUNNING | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.