Close

Jači od straha na trci s bojama

Pokretanjem veb stranice www.jaciodstraha.rs zvanično je započet edukativni projekat posvećen borbi protiv kancera, od kojeg u Srbiji svake godine oboli više od 37.000 ljudi. Projekat „Jači od straha“, čiji je nosilac udruženje Evropa Dona Srbija, ima za cilj da informiše javnost o znacima i simptomima kancera, ukaže na značaj prevencije i pruži podršku obolelima i njihovim porodicama.

Svakog sata, karcinom dojke dijagnostikuje se kod osam žena u Evropi, dok 14 miliona ljudi u svetu godišnje oboli od ove bolesti. Te brojke su poražavajuće i u konstantnom porastu, a ovaj trend nažalost prati i Srbija. Upravo iz tog razloga projekat je pokrenut sa željom da podstakne što veći broj građana da se posvete zdravom načinu životu, obave preventivni pregled i samopregled koji može da dovede do ranog otkrivanja kancera i njegovog uspešnog lečenja.

Na veb stranici projekta „Jači od straha“ posetioci mogu besplatno preuzeti brošuru u okviru koje su predstavljeni uzroci malignih bolesti, simpotomi, načini ranog otkrivanja kancera, mogućnosti lečenja i saveti suportivne onkologije. Svaki posetilac može postaviti pitanje u vezi sa ovom temom ili podeliti lična iskustva i mišljenja. Odgovore na sva pitanja davaće tim stručnjaka iz oblasti onkologije.

U planu su brojne kreativne i edukativne aktivacije i učeše mnogih javnih ličnosti koje su pokazale interes da nesebično pruže podršku kompletnom projektu. Među prvima stigla je podrška Ženskog fudbalskog kluba „Rad“ (pogledajte video klip https://goo.gl/p3Vvrp).

Jedna od aktivacija jeste svakako i učešće u trci Color RUNNING, sa ciljem skretanja pažnje javnosti na izuzetan značaj fizičke aktivnosti i bavljenja sportom kao jedan od načina prevencije karcinoma, ali i rehabilitacije od malignih bolesti.

Brojne korisne informacije, savete i edukativne video klipove zainteresovani mogu pogledati i na FB stranici www.facebook.com/jaciodstraha/, kao i Instagram profilu jaciodstraha.

© 2024 RUNNING | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.