Close

Poseta delegacije bejrutskog maratona Beogradu

U okviru regionalne posete, nakon Sarajeva i Dubrovnika, od 2. maja na uzvraćeni poziv predsednice Udruženja RUNNING, Milene Berić delegacija bejrutskog maratona boraviće u Beogradu. U četvrtak 3. maja u 16 sati u Skupštini grada Beograda direktorka Beirut maratona Mej El Halili i Milena Berić sastaće se sa Andrejom Mladenovićem, zamenikom gradonačelnika i sa direktorom Beogradskog maratona Dejanom Nikolićem.

Nakon sastanka biće potpisan memorandum o saradnji između Udruženja Berjutski maraton i Beogradskog maratona.

Namera memoranduma o saradnji između dve organizacije jeste izgrađivanje mostova i omogućavanje uzajamnih benefita, razmene znanja i ekspertize. On daje podršku inicijativi i saradnji kroz niz aktivnosti namenjenih intenzivnijem kontaktu trkačih zajednica dveju zemalja s krajnjim ciljem da se uspostavi redovna razmena trkača.  Konačno, memorandum o saradnji ima za cilj međusobnu promociju gradova, Begrada i Bejruta, i zemalja te njihovih sportskih sadržaja kroz aktivne i angažovane kampanje.

Mej El Halili je jedna od najuticajnijih ličnosti u svetu trčanja globalno. Njen TED talk nastup iz Londona kojim je predstavila svoju dirljivu i izrazito zanimljivu priču pogledalo je preko pet miliona ljudi. Nakon saobraćajne nesreće koja joj se desila tokom trčanja te dve godine provedene na operacijama ona je praktično iz kreveta pokrenula prvi maraton u čitavom regionu Bliskog istoka.

Bejrutski maraton je najveća sportska manifestacija na Bliskom istoku danas. Osnovan je 2003. godine kada je  na trci učestvovalo 6000 trkača iz 49 zemalja. Na poslednjem održanom maratonu 2017. godine učestvovalo je preko 50 000 trkača iz 105 zemalja. Za petnaest godina postojanja Udruženje Bejrutski maraton razvilo je niz trka, humanitarnih programa i sadržaja usmerenih na ujedinjenje ljudi i stvaranje zajedničke platforme u kompleksnom multikonfesionalnom i multikulturalnom društvu savremenog Libana.

© 2024 RUNNING | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.