Close

Trčanjem protiv COVIDa vol.2

Veliko hvala svima onima koji su juče trčali slušajući audio knjige na našoj humanitarnoj trci za bebe superheroje! Ukupno je trčalo 75 takmičara i tako smo prikupili 150 000 dinara za nabavku novog sterilizatora za Institut za neonatologiju u Beogradu!

Prvo mesto u kategoriji polumaraton osvojio je Milan Adnađ, drugo mesto Dejan Alargić a treće mesto Vladimir Arsenijević. Sva troje su trku završili za manje od dva sata.

Prvo mesto u kategoriji 15 kilometara osvojio je Novica Stojanović, drugo mesto Goran Mutavdžić i njegov prijatelj Marko dok je treće mesto osvojila Jelena Radivojević.

Prvo mesto u kategoriji 7 kilometara osvojio je Ivan Čurović a drugo i treće mesto Goran Stajić i Miodrag Janković.


Od početka leta 2020. godine prevremeno rođene bebe čije su majke zaražene korona virusom smeštaju se na beogradskom Institutu za neonatologiju. Veliki broj ovih mama, hospitalizovanih u Kovid porodilištima širom Srbije, mesecima nakon porođaja nije u mogućnosti da obezbedi mleko svojim bebama ali ni da ih uzme u naručje. U okviru delatnosti Instituta za neonatologiju, važnu ulogu ima Banka humanog mleka koja obezbeđuje donorsko mleko deci kojoj majčino mleko nije dostupno. Na taj način im se obezbeđuje najzdraviji i najprirodniji izvor ishrane. Ovo se mleko na svaka dva sata pasterizuje i služi u specijalnim sterilisanim flašicama namenjenim najsitnijim i najugroženijim bebama… sedam dana u nedelji, svakog dana u mesecu. Postojeći sterilizator star je preko dvadeset godina i servisira se gotovo jednom mesečno. Ovi servisi su izuzetno skupi i često jako drugo traju. Zbog starosti ovaj sterilizator postiže temperaturu samo do 80 stepeni i kapacitet mu je samo 80 flašica što nije dovoljno u postojećim epidemiološkim uslovima. Situacija je alarmantna.

U nedelju 28. novembra u 10 sati obeležili smo kraj trkačke sezone još jednom humanitarnom trkom u formi treninga #trčanjemprotivkovida! Trčali smo 7k, 15k I 21k na Dorćolu i Novom Beogradu i sav prihod od kotizacija ćemo donirati Institutu za neonatologiju za nabavku novog sterilizatora. Broj mesta po kategoriji je rezervisan za 50 najbrže prijavljenih trkača. Za najbrže trkače i trkačice u sve tri trke pripremili smo i simbolične nagrade. Pozivamo da se akciji pridruže i oni koji žele da trče sa nama ali na daljinu! Učešće na daljinu je moguće tako što ćete u vreme trke trčati prijavljenu dužinu na lokaciji koju izbaberete i poslati nam svoju fotografiju sa medaljom i skrin šot maršute koju ste trčali. Startni paket dobićete uoči trke na kućnu adresu a nakon prijave i uplate kotizacije.

Posle trke u 13 sati u KROKODILovom Centru (Karađorđeva 43/ulaz sa malih stepenica), gde se takođe nalazio start i cilj trke, održalo se i predavanje namenjeno srednjoškolcima a pod nazivom Ishrana i suplementacija kroz vežbanje koje je držao glavni koordinator trenera u AK RANNING Ivan Čurović. Predavanje možete da pogledate i putem YT kanala @KrokodilEngagingWords.

Organizator trke je AK RUNNING. Podrška i koorganizatori trke su Savez za rekreaciju i fitnes Beograda i Udruženje KROKODIL. Partneri trke su Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda, Abela Pharm, Esensa, Uniqa osiguranje, FitPass, BeneFit, DY nutrition, voda RAJ i Nike. Događaj se organizuje u okviru projekta Udruženja KROKODIL Patike za trčanje knjige za slušanje (evropskog projekta Be(P)Art.Grow with Arts) koji podržava Evropska komisija a čiji je implementacioni partner AK RUNNING.

Spisak donatora/trkača:

Milan Adnađ
Vladimir Arsenijević
Aleksandra Paunović
Jelena Arsic
Ana Morokvašić
Marko Maričić
Novica Stojanovic
Gorana Vučićević
Jelena Savic
Amina Đerlek
Uros Jelicic
Ana Malešić
Ana Malešić
Aleksandra Markov
Morana Kristek
Dobrinka Vićentijević
Bojan Zivic
Dragana Krstec
Sava Veselinović
Daliborka Jović Stanković
Tamara Lakčević
Dejan Kecman
Ivan Stamenkovic
Zoran Markovic
Ena Vukčević
Tanja Milutinovic
Branislav Dušanić
Đorđe Rebić
Katarina Nikolic
Senka Đekić
Nenad Radovanović
Ivana Kalicanin
Ivana Kalicanin
Bojana Vlahović
Svetlana Stamenković
Bratislav Branković
Biljana Stanković
Goran Stajić
Ivana Djukic
Sonja Vukašinović
Milena Bogavac
jelena radivojevic
Biljana Rašić
Nemanja Pavlovic
Milan Šamerić
Tijana Ugrenovic
Aleksandra Vujovic
Ana Stojanović
Dejan Alargić
Горан Хаџи-Боричић
Jovana Mladenovic
Vesna Đoković
Dragan Grujić
Aleksandra Nikitović
GORAN MUTAVDZIC
Milan Šamerić
Milica Lazarević Jekić
Aleksandar Rakic
Branko Nikitović
Jelena Mackovic
Đorđe Samardžija
Branka Bojanic
Jovana Rakonjac
Danijela Stanković
Marea Grinvald
Milica Klanšček
Sara Prodanović
Marija Rajić
Tatjana Majstorović
Maša Vučković
Milena Berić
Ivana Drmanac
Ana Stojanović
Ivan Čurović
Bogdan Dončić
Aleksandra Jelesijević
Sara Manidć
Danijela Gašparac
Miodrag Jankovic
Danijela Nestorović
Sonja Vukašinović
© 2024 RUNNING | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.