Close

U nedelju trčimo za Miloševo novo srce

U nedelju, 20. decembra čekamo vas kod veštačke stene na Adi Ciganliji sa početkom u 11h. START trke kod veštačke stene u 12h.  Trka je organizovana uz pomoć i podršku JP Ade Ciganlije i SPK „Vertikal“.

Prijatelju i sjajnom mladom čoveku Milošu Nikoliću je potrebna pomoć svih nas! Milošu srce trenutno radi sa 15% kapaciteta i jedino trajno rešenje je transplatacija srca koja košta 120.000 eura.

Dr Miloš Nikolić rođen je 13. septembra 1985. godine u Leskovcu. Doktorsku disertaciju odbranio je 29. septembra 2015. godine. Od 1. septembra 2009. godine angažovan je u Odeljenju za fiziologiju biljaka, Instituta za biološka istraživanja „Siniša Stanković“, Univerziteta u Beogradu. U toku je procedura za izbor u zvanje naučnog saradnika. Radi se o izvanrednom istraživaču čiju celokupnu karijeru odlikuje visok kriterijum kada je u pitanju naučni rad, kao i visoki moralni i etički principi. Bibliografija dr Miloša Nikolića obuhvata 50 bibliografskih jedinica, sa ukupno 150.9 poena (IF=53.028). Naučni radovi dr Miloša Nikolića veoma su citirani (h indeks 5).
Miloš je teško bolestan i pre izvesnog vremena (17. 11. 2015.) konstatovana je sledeća dijagnoza:
Insufficientia cordis – 150, Cardiomyopathia congestiva – 142, Fibrillatio et fluctuatio atriorum – 148, Block fasciculi sinistri, non specificatus – 144.7.

Uzimajući u obzir Miloševo urgentno stanje, neophodnu transplataciju srca, kao i velike troškove lečenja, odnosno troškove pripreme i same intervencije aktiviran je jedinstven SMS broj 8174 za sve tri mreže u Srbiji (Vip, Telenor i MTS). Cena poruke je 100 dinara. Otvoreni su dinarski i devizni računi u Komercijalnoj banci na ime Miloš Nikolić u cilju prikupljanja novčanih sredstava za njegovo lečenje.

Ukoliko datu nedelju niste isplanirali, bilo da odmarate od subotnjeg slavskog dana i budete u Beogradu, dođite i trčite sa nama! Očekuje vas trka od 5km sa nekoliko simboličnih prepreka 🙂  Staza kreće od veštačke stene za penjanje, kroz trim stazu do kraja Ade Ciganlije. A uvek možete i prošetati 🙂 Cena startnine iznosi 150 dinara i uplaćuje se na licu mesta. Sav iznos će biti uplaćen na Milošev račun!  Možete isprobati i penjanje na veštačkoj steni po ceni od 100 din, i taj iznos darujemo za Miloševo novo srce!

Pozovite svoje prijatelje, porodicu i vidimo se 20. decembra!
Svi zajedno za Miloševo novo srce!!!

#SRCEZAMILOSEVOSMEH

© 2024 RUNNING | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.