Close

Zimski 10RUNNING program 2024

Nakon preporučene psiho-fizičke pauze koja je pratila maratone, polu maratone i druge kraće trke u 2023. godini od 15. novembra krenuli smo sa realizacijom tromesečnog zimskog programa koji će nam omogućiti da u trkačku sezonu uđemo snažniji, zdraviji i spremniji. Zimski period iskoristićemo i za planiranje drugih trka na kojima ćemo učestvovati.

Na 10RUNNING zimski program možete da se prijavite i Vi koji želite da vežbate ali ne i da učestvujete na trkama. 

Cilj 10RUNNING zimskog programa jeste oporavak, održavanje kondicije i telesne mase; jačanje organizma sa fokusom na one mišiće koji se najviše troše trčanjem: noge, kukovi I “core” pre svega trbušnih i mišića donjeg dela leđa koji drže telo uspravnim i odgovorni su za pravilno držanje prilikom kretanja. Naučno je dokazano da vežbe posvećene jačanju i korekciji određenih mišićnih grupa povoljno utiču na tehniku i ekonomiju trčanja kao i prevenciju kritičnih trkačkih povreda.

Imajući ovo u vidu razvili smo detaljni program treninga koji obuhvata nedeljno 2 vođena treninga i jedan nevođeni trening trčanja na otvorenom:

  • Aerobrno-anaerobni trening koji obuhvata kapilarizaciju* mišića, opštu izdržljivost, lokalnu izdržljivost, izdržljivost u snazi i aktivno rastezanje održavaće se sredom u 20h,
  • trening tonizacije, snage mišića i jačine (izometrija), propriocepcije* i pasivnog rastezanja subotom u 10h,
  • Jedan trening planskog trčanja dužine ili dužine sa intervalima trkači će tokom nedelje odrađivati samostalno.

Svi treninzi se održavaju u našim prostorijama u okviru DKC Majdan (Kozjačka 3-5) koje su potpuno opremljene svlačionicom, ormarićima, tuševima i dr. Trčimo u Hajd parku koji se nalazi pored centra.

Sa Vama će radi RUNNING tim, pre svega naši visoko stručni treneri Ivan i Igor Čurović a svakodnevno se možete konsultovati sa našim nutricionistom oko režima ishrane.

Za sve vas koji niste u mogućnosti da ispratite treninge uživo dobićete ih putem svog mobilnog telefona! Po prvi put uvodimo i online praćenje treninga naših vežbača kroj RUNNINGSerbia Community na aplikaciji My Fit World! Ovo će omogućiti detaljno i individualno praćenje svakog vežbača celom trenerskom timu!

 RUNNING nutricionista je trkačima na raspolaganju za konsultacije u vezi režima ishrane dok za sedmicu pred samu trku trkači dobijaju program ishrane po obrocima.

Naknada* za 10RUNNING program iznosi 4500 dinara mesečno i ne uključuje kotizaciju za učešće na trkama**.  Prijave za program priprema se vrše putem ONLINE prijave.

Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese: info@running.rs ili posetite www.running.rs.
Požurite i Prijavite se OVDE!

**Uplate naknada za program priprema se vrše na račun kluba kod Unicreditbank br: 170-0030016763001-26
Primalac: Atletski Klub RUNNING Nušićeva 6, Beograd
Naznaka: Naknada za članstvo i 10RUNNING zimski program

* Propriocepcija je sposobnost svesnog ili nesvesnog prepoznavanja položaja sopstvenog tela u prostoru. Propriocepcija štiti zglobove od prekomernih i nepravilnih pokreta koji dovode do nastanka povrede. Predstavlja sistem ravnotežnih vežbi koje se izvode na nestabilnim površinama (lopte, ploče). Osnovni princip na kojem su vežbe zasnovane je stimulacija održavanja ravnoteže u različitim položajima ili pri različitim pokretima. Propriocepcija se koristi u rehabilitaciji povrede ali i u pevenciji nastanka povrede. Efekti proprioceptivnog treninga su: pojačavanje kinestetičkog osećaja položaja tela i delova tela u prostoru, povećanje amplitude pokreta u zglobovima, unapređenje ravnoteže, jačanje ligamentarno-tetivnog aparata.

*Kapilarizacija ili  težinski trening visokog intenziteta (TTVI), je jedna od najpoznatijih modifikacija klasičnog težinskog treninga u cilju gubljenja masti. Ima značajnu ulogu u ubrzavanju bazalnog metabolizma, poboljšavanju aerobnog kapaciteta i sagorevanja samih kalorija. Kada vežbate ovom težinskom metodom, izvodite nekoliko različitih vežbi zajedno (tzv. superserije) određenim brojem ponavljanja, određeno vreme, bez odmora.

Od 15.2. 2024. godine ulazimo u periodizaciju odnosno 10RUNNING in Belgrade programa priprema za Beogradski maraton.

© 2024 RUNNING | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.